WDC- viikonlopun koirapuistotempaus!

Markus Sokolnicki

Alkuun voin todeta, että olihan lystiä! Perjantai-illan “warm- up” ja lauantaipäivä pirtsakasta pakkasesta huolimatta onnistuivat mielestäni käytettävissä olleiden aikatalujen ja resurssien puittessa oikein hyvin.

Ennakkoon Design koirapuistohanke herätti kiinnostusta myös mediassa. Radio Helsinki haastatteli hankkeesta aamulähetyksessään 2.2. 12.  Juontajat esittivät tiukkoja kysymyksiä, mutta niistä kaiketi selvittiin suht kunnialla. Haastattelun voi ladata ja kuunnella Teron äänitteestä osoitteesta:  http://dl.dropbox.com/u/631247/%20-%20.mp3 . Myös muutamat suositut bloggaajat olivat bonganneet Design koirapuistotempauksen wdc- viikonlopun tapahtumatarjottimelta.  Tapahtuma-aamuna myös Helsingin Sanomat otti yhteyttä ja oli kiinnostunut kuulemaan miten koirapuistohanke yhteistyössä kaupungin kanssa lutviutuu.  Oli mahtavaa ja tietysti hieman hämmentävää miten yht´äkkiä monet olivat kiinnostuneita Designin ja koirapuiston yhteenliittämisestä.  Ja hankkeelle tämä tietysti tuo kaivattavaa näkyvyyttä ja toivottavasti myös viesti kaupungin suuntaan on se että meidät otetaan vakavasti mukaan suunnitteluprosessiin.

Koska tapahtumaa tehtiin nollabudjetilla ja pienellä porukalla, täytyi sponsoreita haalia tapahtuman tukijaksi.  Staran vastaava piiripuutarhuri lainasi avuliaasti tapahtumaan lumilapioita, kolia ja isoja saaveja, joiden avulla osallistujat saivat rakennettua “kenties maailman ensimmäistä” lumikoirapuistoa.

http://naturephoto.zenfolio.com/

http://naturephoto.zenfolio.com/

Lapioiden turvin rakensimme myös lumi-iglun, jonka sisälle koirat, lapset ja lapsenmieliset pääsivät mönkimään.  Illassa pimenevät kymmenet lumilyhdyt saivat paljon positiivista palautetta alueella liikkuneilta ihmisiltä. Niitä siis kannatti jäädytellä yötä päivää viiden ämpärin voimin pienellä terassilla!

Markus Sokolnicki

Tukijoiksi mukaan tapahtumaan lähtivät Arabian Faunatar sekä muotoilua koirakoteihin suunnitteleva  yritys Neroko.   Verkkopalvelu Dogia   lahjoitti myös tapahtumaan jaettavaksi tuikitärkeitä heijastimia. Yhteiskunnan hyvinvointia rakentava ja tutkivasta itsenäisyyden juhlarahasto Sitrasta oli työntekijä paikanpäällä jakamassa ja kertomassa hankkeista, joissa on ajatuksena itseohjautuvuus ja uudenlaiset luovat toimintamallit. Alueen elintarvikekaupat eivät tiedusteluihin harmillisesti vastanneet ja tarjoilukulujen kattamiseen saatiin avustusta Artovan Hengeltä.  Vihdin martoilta saimme kahvinkeittovälineet ja korvapuustit sekä Nurmijärven mansikanviljelijältä teltan, jossa tarjoilupöytä ja materiaalit pysyivät pakkaselta suojassa. Lisäksi paikalle oltiin tuotu lyhtyjä, mattoja, vilttejä ja pirtinpenkkejä tunnelmaa luomaan.  Upottavan niityn tuli ystävällisesti lyhyellä varoitusajalla lanaamaan liikuntaviraston latuhoitaja ja saimmetasaisen ja kestävän kentän tapahtumalle.

Markus Sokolnicki

Tapahtumassa poikkesi koirayhdistyksen jäsenten lisäksi vartavasten WDC- viikonlopun tapahtumiin tulleita, ohikulkijoita, koiranulkoiluttajia ja vierestä kulkevan ladun hiihtäjiä. Arabian alueeseen tutustuvista Fiskarsin kutsumista kansainvälisistä toimittajista kaksi vieraili myös koirapuistohankkeen tapahtumassa. Työryhmästämme Tero kulki toimittajien kanssa reitin Arabianrannasta Vanhankaupunginkoskelle ja esitteli alueen taidepainotteista toimintaa.

Markus Sokolnicki

Kävijöille tarjottiin kuuman juoman ja pullan lisäksi mahdollisuus tutustua Design koirapuistosuunnitelmiin ja  esittämään omiatoiveitaan sekä mielipiteitään siihen. Vastanneet saivat osallistua arvontaan, jossa palkintona oli nerokon hienoja tuotteita.   Monet kävijöistä eivät olleet kuulleet tulevista koirapuistosuunitelmista laisinkaan ja sikäli tapahtuma toimi hyvänä tiedotusareenana. Muotoiluopiskelija oli tehnyt tapahtumaa varten upeat kyltit, jotka jätettiin tapahtumaan jälkeenkin niitylle kertomaan mitä alueelle on luvassa.

Pienellä porukalla ja pienellä budjetilla tämänkin kokoinen tapahtuma oli pakkasolosuhteissa melkoinen koitos. Aikaa oman työn ohessa sponsoreiden yhyttämiseen ja valmisteluihin on kuitenkin rajallinen määrä. Mukavaa oli kuitenkin se, että vielä tapahtuman jälkeenkin tehty lumikoirapuisto toimi koirien ulkoiluttajien ja lapsiperheiden virkistysalueena.  Monet kävivät ihmettelemässä lumitöttöröitä ja iglua pitkin kuukautta. Ja ystävänpäivän kunniaksi jäälyhtyihin laitettiin jälleen koiratreffien lomassa kynttilät palamaan.

Markus Sokolnicki

 

 This entry was posted in Artovan Henki, Asukkaat / Residents, Design koirapuisto, Media, Motivaatio / Motivation, Omaehtoisuus / Itseohjautuvuus / Initiative / Self-direction, Projektit / Tapahtumat, Ryhmän dynamiikka / Group dynamics, Viestintä / Markkinointi / PR / Marketing, Yhteistyö / Co-operation, Yritykset / Companies. Bookmark the permalink.

Kommentoi, skriv en ny kommentar, Comment here: