Virtuaalinen Design-koirapuisto

Metropolian opiskelija Matti Lahtinen on viimeistelemässä virtuaalista Design Koirapuisto työtään. Ajatuksena on mahdollistaa Design koirapuiston kokeminen mobiilisti paikan päällä kaikkine design elementteineen. Toisaalta ” sivutuotteena” on syntynyt myös selaimessa toimiva 3D-malli, jolloin tähän uuden tyyppiseen koirapuistoon voi tutustua myös muualta kuin paikan päältä. Selainpohjainen sovellus toimii jo nyt hienosti.

Miten tähän on päädytty ?
Metropolian Mediatekniikan ja Media Engineeringin koulutusohjelmissa tehdään erilaisia mobiiliteknologian hankkeita. Tammikuun puolivälissä tavattiin Artovan väkeä “Urbaani luovuus” hankkeen tiimoilta ja mietittiin, millaiset projektit olisivat mielenkiintoisia molemmille osapuolille. Ideointisessiossa päädyttiin kahteen aiheeseen: virtuaalinen mobiili design koirapuisto ja kotikaupunkipolun mobiiliversio.

Opettajan kannalta seuraava askel oli sopivien opiskelijoiden löytäminen hankkeisiin. Käyn tässä läpi design koirapuiston osalta prosessia. Ei muuta kuin riittävän houkutteleva ilmoitus opintojen loppuvaiheessa oleville opiskelijoille. Sitten haastattelut ja valinta. Reilu viikko eteenpäin ja tehtiin työsopimus Matti Lahtisen kanssa. Matilla oli hankkeen kannalta hyvä kokemus ja motivaatio oli kohdallaan.

Helmi- ja maaliskuussa oli pari tapaamista koirapuistotiimin edustajan kanssa, missä Matti esitteli mobiilisovellusta. Sitten pääsiäisen jälkeen Matti ilmoitti, että alunperin valittu tekninen alusta ei vaan taipunut tarpeeksi, jotta mobiilisovelluksesta tulisi riittävän käyttökelpoinen. Onneksi Matilla oli jo “Plan B” olemassa, joten hän vaihtoi lennosta teknisen alustan ja kas huhtikuun 17 päivä oli jo toimiva demo uudella alustalla ja kaiken lisäksi “sivutuotteena” syntyi selainpohjainen virtuaalikoirapuisto. Opettaja ei voi kuin hymistellä, että juuri näinhän (valmistuvan) insinöörin kuuluukin toimia – insinöörin tehtävänä on kehittää ratkaisuja ongelmiin.

Toukokuun alkupuolella pitäisi sitten olla aika lailla valmiit sovellukset älypuhelimille ja selaimille.

Kari Salo – mobiilimedian ope
kari.salo@metropolia.fiThis entry was posted in Design koirapuisto, Jatkokehitys / Follow-up development, Oppilaitokset / Schools, Rakennus / Toteutus / Construction / Realisation, Sitoutuminen / Commitment, Suunnittelu / Ideointi / Planning / Brainstorming, Työntekijät / Employees, Vieraileva kirjoittaja / Guest writer. Bookmark the permalink.

Kommentoi, skriv en ny kommentar, Comment here: