Toinen viljelijätapaaminen TAIKissa

Toisen 18.5.2011 TAIKissa pidetyn viljelijätapaamisen osanotto oli vähäinen.

Tapasin Scottiin tontilla jo edellisenä sunnuntainta, joten tiesinkin jo etukäteen mitä tuleman piti. Stara oli luvannut toimittaa alle kaksikymmentä betonirengasta, joten niistä ei millään riittäisi viljelylaatikoiksi kaikille halukkaille. Puutarhavajalahjoitus meni myös puihin. Metsänpohjaa ei myöskään puistoon saada, koska se olisi maksanut liikaa ja sitä olisi pitänyt kastella useamman kerran kesän aikana. Järjellä ajateltuna metsänpohja ei varmasti olisikaan kestänyt täysin varjottomalla tontilla. Onneksi metsänpohjan tilalle saataisiin multaa HSY:ltä ja kuoriketta Arabian Palvelu Oy:ltä ja L&T:ltä. Haarajoen Saha lahjoittaisi puutavaran polkuiksi suunniteltuja “pitkospuita” varten. Hyötykasviyhdistys oli luvannut lahjoittaa jonkun verran kasveja, mutta mitään rahkeita ei ole hankkia taimia koko tontin päällystämiseen. Päätettiin, että Scott ostaa erilaisia apilansiemeniä levitettäväksi tontille.

Mutta viljelylaatikoiden puuttumiselle piti keksiä jotain, jotta päästään eteenpäin asioissa. Vaikka TAIKilla olikin ajatuksia viljelylaatikoiden rakentamisesta ja sellaisia oli alkuperäisissä suunnitelmissakin, niin päätettiin ostaa kuormalavakauluksia viljelylaatikoiksi. Neljästä 80*120cm eurokauluksesta saa kaksi viljelylaatikkoa, joiden yhteispinta-ala on vähän alle kaksi neliötä. Viljelijät maksaisivat kaulukset itse ja laskutus hoidettaisiin Artovan kautta vuokranmaksun yhteydessä.

Tulevalla viikolla multa ja kuorike toimitettaisiin tontille, joten sovittiin, että pidetään puistonrakennustalkoot sekä maanantaina että tiistaina 23-24.5 klo 17-20.

Kevään edistyessä kävi selväksi, että kaikki tähän menessä sähköpostilla viljelijäksi ilmoittautuneista eivät varmasti tulisi loppupeleissä mukaan hommaan ja viidenkympin liittymismaksu olisi varmasti monille liian korkea.This entry was posted in Artovan Henki, Asukkaat / Residents, Oppilaitokset / Schools, Rakennus / Toteutus / Construction / Realisation, Sitoutuminen / Commitment, Suunnittelu / Ideointi / Planning / Brainstorming, Syötävä Arabianranta, Uncategorized, Viestintä / Markkinointi / PR / Marketing, Yhteistyö / Co-operation. Bookmark the permalink.

Kommentoi, skriv en ny kommentar, Comment here: