Taiteilijatunku

“Ovista ikkunoista”, huokaa Tuottaja-Taneli. Kyse on taiteilijatarjonnasta. Katufestarille olisi tulijoita. On jazz-tanssijaa ja räppijäbää, mini-installaatioita ja performansseja. Kymmenittäin tasokkaita katusoittajia ja bändejä. Ovista ja ikkunoista, tosiaankin.

 

Osa artisteista on löytänyt Katufestarit nettisivuillamme olleen artistikutsun kautta, toiset ovat tuttuja jo edellisiltä festarivuosilta. Puskaradio toimii.

 

Tanssiesitykset on delegoitu skeneä tuntevalle aktiiville, joka tosin joutui jättämään homman viimeistelyä vailla valmiiksi väitöskirjakiireiden vuoksi. Äh, kukahan tämän hoitaisi loppuun?

 

Onneksi Tanelilla pysyy narut käsissään mitä tulee festarin aikataulutettujen musa-areenoiden ohjelmaan. Sitten on vielä liuta esiintyjiä, jotka katutaiteilun hengessä voivat esiintyä missä tahansa festarialueella.

 

Tiedotuksellisesti tilanne pääsi venähtämään ärsyttäväksi. Osa esiintyjistä on täyttänyt kuuliaisesti nettisivujen artistilomakkeen, josta info on helppo siirtää nettisivuille. Toisten tiedot ovat jossain jonkun sähköpostin uumenissa: “Joo kato ku mä oon jutellut vaan Tanelin kaa täst”. Osa kirjoittelee laveasti. Graffitijäbiltä tulee yksisanaisia tiivistyksiä. Ammattilaiskuvia, hipstaprinttejä, logoja ja kotialbumikamaa. Nettisivujen artistiosio alkaa näyttää sekavalta.

 

Vaihtoehtona näyttää olevan joko lähettää joku marmattava sähköposti, jossa muistutetaan kuvaohjeistuksesta ja lomakkeesta tai antaa mennä vaan. Kieltäydyn nalkutusmeiningistä, kaaostakin voi hallita.

 

Artistitulva on kuitenkin positiivinen ongelma. Se tarkoittaa, että oikealla asialla tässä ollaan. Pääkaupunkiseudulta ja näemmä ympäri Suomea löytyy loistotaiteilijoita, kovia katusoittajia ja kohtalaisen maineikkaitakin bändejä, jotka tahtovat päästä esiintymään. Ilmaiseksi. Ihan vaan siitä ilosta, että joku kuulee tai näkee, inspiroituu, ajattelee, ilahtuu ja havahtuu. Antaa mennä vaan.

 Maria


This entry was posted in Arabian Katufestivaali, Muut / Others, Rakennus / Toteutus / Construction / Realisation, Sopimukset / Agreements, Viestintä / Markkinointi / PR / Marketing. Bookmark the permalink.

Kommentoi, skriv en ny kommentar, Comment here: