Se meni jo

Arabian katufestivaali on tämän vuoden osalta pulkassa. Arkielämän realiteetit irrottivat minut tapahtumatuotannosta juuri festarin alla ja pääsin takaisin kuvioihin vasta 14.5., eli sopivasti roudaamaan viimeisiä tavaroita pois, rullaamaan banderolleja ja siivoilemaan Kääntöpaikkaa. Mikään ei kaatunut poissaolooni, tapahtumalla oli paljon sitoutuneita tekijöitä, ja kyseltyäni ihmisten fiiliksiä siitä miten päivä meni, sain sellaisen kuvan että festari onnistui vallan mainiosti. Kävijöitä oli arviolta kuusi tuhatta (6000!), Intiankadulla mahtui hädintuskin liikkumaan ja sekä vierailijat, tapahtuman tekijät että taiteilijat viihtyivät. Kuulinpa sellaisenkin jutun, että katutaiteilijoita virtasi pitkin päivää Helsinki Underground Artista meidän tapahtumaan. Kyllä, urbaanille, epäkaupalliselle, avoimelle ja vapaaehtoisuuteen perustuvalle kaupunkitapahtumalle on varmasti tilausta ja se palvelee kaikkia osallisia jollain tapaa. Itselleni oli valtavan opettavainen kokemus tutustua tämäntyyppiseen tapahtumatuotantoon ja päässä muhii jo ties kuinka monta ideaa siitä, miten tätä tietoa voisi hyödyntää.

Miksi tämä homma sitten toimii, on niin kiintoisaa ja mielekästä? Ainakin yksi tärkeä näkökulma, joka itseäni on koskettanut on vapaaehtoisuus ja se, että vapaaehtoisista pidetään hyvää huolta. Itse ainakin olen saanut ilahduttavissa määrin tukea ja tsemppiä ja hyvin harvoin täällä on kukaan tullut sanomaan, että nyt pitäisi tehdä se ja se homma pilkulleen tietyllä tapaa. Tapahtumaan osallistuneille taiteilijoille meillä oli tarjota ruokaa ja lämmin tila johon kokoontua fiilistelemään ja vaihtamaan kokemuksia toisten taiteilijoiden kanssa. Ehkä sinänsä pieni asia mutta joskus nimenomaan ne pienet konkreettiset “hyvän tahdon eleet” ovat niitä joiden pohjalta rakentuu se innovatiivinen ja aikaansaava tekemisen meininki jolla luodaan tällaisia ihmeitä kuten kuuden tuhannen kävijän festari vapaaehtoisvoimin.

Lämmin kiitos vielä kaikille tapahtumassa tavalla tai toisella osallisina olleille, kanssanne on ollut ilo tehdä töitä!This entry was posted in Ainutlaatuisuus / Omaehtoisuus / Uniqueness / Originality, Arabian Katufestivaali, Motivaatio / Motivation, Prosessin hallinta / Process management, Sitoutuminen / Commitment. Bookmark the permalink.

Kommentoi, skriv en ny kommentar, Comment here: