Artova-andan

Artova-Andan informerar om föredömligt regionalt samarbete i stadsdelarna Arabiastranden, Majstad och Gammelstaden. Stadsdelsföreningens arbete har lett till att områdets invånare, arbetstagare, elever, föreningar, företag och läroanstalter har blivit aktiva aktörer och deltagare.

Området har fått en öppen atmosfär där olika aktörer kan fatta beslut om sådant som rör dem – forma vardagens design för sig själva och andra. En känsla av att stadsdelen hör till dem som verkar där har vuxit fram.

Nu kan alla kopiera stadsdelsföreningens verksamhetsmodell och andra föreningar kan tillämpa den på sin verksamhet. En frivillig och självstyrd stadsdelsverksamhet blir synlig genom att den registreras och avbildas.

Verksamhetsmodellen introduceras genom tre projekt och tre evenemang. Det första evenemanget var Iso Kierrätystapahtuma / Suuri Katutaidetapahtuma (Stora Återvinningsevenemanget/Stora Gatukonstevenemanget) i maj 2011. I september möts studerande och anställda vid audiovisuella läroanstalter, experter i branscher och allmänheten under AFF Artova Film Festival. Filmtemat fortsätter i september 2011 då Artova Kino återupptar den regionala filmklubbsverksamheten.

Evenemangsserien Minun taloni Arabianranta (Mitt hus Arabiastranden) avslöjar bakgrunden till husen i Arabiastranden, orsakerna till att de byggts och deras särdrag. Syötävä Arabianranta (Arabiastranden i ätbar form) är ett miljökonstverk som ska odlas. Verket planeras av magisterstuderande vid Aalto-universitetets Konstindustriella högskola.

I projektet Design koirapuisto (Design hundpark) följs planeringen och planläggningsprocessen för en hundpark som stärker designandan i den östra stadskärnan och som väcker uppmärksamhet internationellt.

Arrangör för Artova-Andan är stadsdelsföreningen Arabiastranden Majstad Gammelstaden.

MER INFORMATION

Helhet:
Janne Kareinen
Artova
tel. 045 631 6516
epost jannekareinen@yahoo.com

Arabiastranden i ätbar form:
Anna Oksanen
Artova
epost anna.k.oksanen@gmail.com

Design hundpark:
Anna Vaihia
Gammelin koirat
tel. 044 290 0023
epost annavaihia@hotmail.com


Kommentoi, skriv en ny kommentar, Comment here: