Nähdään ensi vuonna!

Arabian Katufestari 2012 oli vain osa prosessia. Se on yksi etappi kohti seuraavia, huikeampia tapahtumia. Jokainen tekemämme asia, moka ja voitto on osa oppimiskokemusta. Siksi olikin tärkeää pitää perusteellinen jälkipalaveri. Mikä onnistui, mikä meni pieleen?

 

Olimme kaikki yhtä mieltä siitä, että sisäinen viestintä vaatii jatkokehittelyä. Selkeämpi viestintähierarkia ja –ketjut säästävät aikaa ja hermoja. Seuraavina vuosina kaikki kontaktoitavat ihmiset kannattaa ajatuksella lokeroida erilaisiin yhteydenpitoryhmiin ja valita viestintäväline ryhmän mukaan. Tuotannon ydinryhmälle intra on luontevin väline, muita toimijoita voi infota sähköposteilla. Facebookia ja nettisivuja voi käyttää tehokkaammin artistien informoimiseen.

 

Budjetin paikkailemiseksi yritimme myydä nettisivuillamme festarikrääsää Holvi-palvelun kautta. Ihan kuolleena syntynyt idea. Ei kukaan osta festarikasseja netistä, ne pitää painaa etukäteen ja myydä tapahtumapäivänä. Voi meitä tolloja.

 

Would someone please think of the children?! Vaikka meillä oli paljon perheille suunnattua ohjelmaa, kannattaa lapsikävijät ottaa tulevina vuosina vieläkin paremmin huomioon. Katukultuuri kuuluu tenavillekin!

 

Festarialue oli älyttömän laaja. Kevyt tungoksen tuntu luo tapahtumafiilistä, joten tiivimpi alue parantaisi kävijöiden kokemusta.

 

Jälkitarkastelu osoittaa, että olisimme voineet tehdä satoja asioita paremmin ja vaivattomammin. Moni juttu meni kuitenkin myös ihan nappiin. Fb-tiedotus pelasi sujuvasti ja saimme houkuteltua mukaan liudan mahtavia yhteistyökumppaneita, jotka mahdollistivat festarin järjestämisen lähes nollabudjetilla.

 

Kaiken kaikkiaan kokemus on ollut mahtava ja opettavainen. Paikoin stressaava, suurimmalta osin hauska. Festari itsessään oli palkinto tehdystä työstä. Tuottaja-Tanelia lainaten: “Tapahtuma on pieni hetki, jossa suuri joukko ihmisiä nauttii olostaan”.

 

Mikäli tapahtumajärkkäys inspiroi, kuulehan vielä nämä kannustukset ja voimasanat:

 

  • Motivoi vapaaehtoisia! Kun palkkana on vain kiitos, kannattaa sitä käyttää tiuhaan.
  • Delegoi, delegoi, delegoi
  • Uskalla kysyä ja ehdottaa hulluja. Jos et tiedä, miten joku asia tehdään, anna työn ohjata sinua. Askel askeleelta.
  • Usko tapahtumaasi. Innostuminen tarttuu ja houkuttelee yhteistyökumppaneita.
  • Pidä hauskaa! Mahtavia tapahtumia ei kannata järkkäillä ryppyotsaisena!

 

Nähdään ensi vuonna!

MariaThis entry was posted in Arabian Katufestivaali, Jatkokehitys / Follow-up development, Omaehtoisuus / Itseohjautuvuus / Initiative / Self-direction, Ryhmän dynamiikka / Group dynamics, Sitoutuminen / Commitment, Viestintä / Markkinointi / PR / Marketing. Bookmark the permalink.

Kommentoi, skriv en ny kommentar, Comment here: