Miten maailma sai kuulla AFFista vuonna 2012

Mitä tulee viestintään ulospäin yleisöille, tiedostusvälineille ja muille kiinnostuneille vuoden 2012 AFFin aikana, siinä oli onnistumisia, epäonnistumisia ja jonkun verran toteutumatonta potentiaalia ajan puutteen takia.

Tiivistetysti AFFin tiedotustiimi käytti paljon hyödykseen nettiä, etenkin sosiaalista mediaa sekä artova.fi sivustoa kommunikoinnissa suoraan yleisöille. Koska kuukausi on useimmissa tapauksissa liian lyhyt aika saada yhteistyötä syntymään useimpien printtimedioiden sekä television kanssa, vuoden 2012 AFFissa niiden osuus toteutuneesta julkisuudesta oli hyvin pieni. Sen sijaan monet nettijulkaisut tarttuivat hyvin AFFin lähettämiin tiedotteisiin ja seurasivat festaria tarkastikin.

Mikä siis meni hyvin? AFFin sosiaalinen media, Facebook ja Twitter, kasvattivat hyvin seuraajakuntaansa. Esimerkiksi AFFin Facebook seuraajien määrä ylitti juuri festarin aikaan 500 fania. Alueellista huomioa juuri AFFin omalla kotikentällä toi erinomaisesti Kuohu-lehden elokuva-teemanumero, jossa AFF oli kantta myöten mahtavasti esillä. Lisäksi tiedotustiimi oli hyvin iloinen useista maininnoista Suomileffa.fi sivuostolla sekä leffalehti Episodin verkkosivuilla.

Mitään suuria dramaattisia epäonnistumisia ei AFFin tiedotuksen suhteen tapahtunut vaan suurimmat haasteet liittyivät aikaan. Kuten jo aiemmin mainitsin, aktiivisen tiedottamisen aloittaminen kuukautta ennen festaria oli liian lyhyt aika saada monia merkittäviä printtimedioita kiinnostumaan AFFista ja samoin televisiokanaville se oli liian tiivis aikataulu ja lisäksi liian lähellä R&A:ta.

Koska AFF on kasvava festari, tulee se varmasti lähivuosina muuttumaan viestinnältään paljonkin. Tärkeimmät kehittymisalueet lähivuosille ovat koko tiedottamisprosessin aikatauluttaminen ja aikaistaminen alkamaan jo ennen kesälomien alkua ja myös tiedotusyhteistyön lisääminen yhteistyökumppaneiden ja sponsoreiden kanssa.

Iiris

 This entry was posted in Ajankäyttö / Time management, Artova Film Festival AFF, Viestintä / Markkinointi / PR / Marketing and tagged , , . Bookmark the permalink.

Kommentoi, skriv en ny kommentar, Comment here: