Kuohu – Sataprosenttista vapaaehtoisvoimaa

Vapaaehtoisuuden voima on siinä energiassa, joka syntyy motivoituneiden ihmisten kokoontuessa toimimaan yhteisen asian eteen. Näitä henkilöitä yhdistää aate tai teema, innostuksen lähde tai osaamisen ilo. Joskus halutaan vain pitää hauskaa ilman suurempaa ylevöittämistä, rakentaa arjesta juhlaa omaksi iloksi, kuten Suuressa Kierrätystapahtumassa tai Kallioliikkeen bileissä.

 

Vapaaehtoistoiminnassa korostuu kiittämisen merkitys. Leipiintynyt pomo voi vielä jossain ajatella että työ tekijäänsä kiittää ja saahan se siitä palkan, mutta vapaaehtoisen motivoinnissa on kiitoksella suuri merkitys. Vapaaehtoinen valitsee tehtävänsä sydämellään, hän antaa kalleinta omaisuuttaan yhteiseen hyvään: aikaansa elämästään. Sille lahjalla on vaikea laittaa hintalappua, eikä hän niin toimiessaan vapaehtoinen olisikaan.

 

Kiitosta voidaan antaa myös lahjojen, koulutuksien, kiitosjuhlien, ansiomerkkien tai vaikkapa matkojen muodossa. Tärkeintä on kuitenkin kiitoksen sanominen ja kiitollisuuden osoittaminen avoimesti henkilöille, jotka ovat sen toiminnallaan ansainneet. Kiittäminen voi olla yksityistä, mutta usein sille löytyy sopiva paikka myös yleisön läsnä ollessa. Joskus vapaaehtoiselle voidaan maksaa myös rahapalkkio työstään. Lähtökohta se ei voi kuitenkaan olla, vaan ennemmin stipendin kaltainen huomionosoitus.Vapaaehtoiselle onkin tehtävä alusta saakka selväksi mitä vapaaehtoisuus meidän organisaatiossamme tarkoittaa, mitä velvollisuuksia ja oikeuksia hänen tehtäviinsä kuuluu.

 

Kuohun päätoimittajana kerron joka kerta uutta tekijää rekrytoidessani Kuohun vapaaehtoisuusperiaatteesta: lehteä tehdään tekemisen ilosta. Kenellekään ei makseta palkkioita, mutta yhteisissä tekijäjuhlissa kiitämme sitten kunnolla toisiamme. Tämä on yleensä ymmärretty hyvin. Kuohua on ollut tekemässä neljän vuoden aikana arviolta satakunta ihmistä, useat moneen otteeseen. Mieltäni lämmittää, että Kuohu toimii näin samalla yhteisöalustana, jolle monenlaiset maailmanparantajat saavat jättää jälkensä. Samalla dokumentoimme myös alueemme historiaa. Kiitos teille kaikille!

 

Mukaan mahtuu yhä. Kuohun ideana on olla elävä ja monimuotoinen julkaisu, johon kuka tahansa voi tarjota osaamistaan. Myös alueemme ulkopuolella asuvat henkilöt. Ole yhteydessä, jos sinua kiinnostaa kaupunginosa- ja kulttuurilehden luominen. Elokuva-teemainen kolmosnumero on jo kiinni, mutta vuoden viimeiseen numeroon voi vielä tarjota juttuja, vaikkapa Minun taloni Arabianranta –hankkeesta. Lehden teemana kun on sopivasti koti ja asuminen. Yhteydenotot: kuohu.toimitus@gmail.com

 

 

 This entry was posted in Ainutlaatuisuus / Omaehtoisuus / Uniqueness / Originality, Ajankäyttö / Time management, Arabian Katufestivaali, Asukkaat / Residents, Avoimuus / Läpinäkyvyys / Openness / Transparency, Media, Minun taloni Arabianranta, Motivaatio / Motivation, Omaehtoisuus / Itseohjautuvuus / Initiative / Self-direction, Ryhmän dynamiikka / Group dynamics, Sitoutuminen / Commitment, Viestintä / Markkinointi / PR / Marketing. Bookmark the permalink.

Kommentoi, skriv en ny kommentar, Comment here: