Köyhäillen

Matti kukkarosssa, mutta mahtimeininkiä luvassa!

 

Arabian Katufestivaalit on hyvä esimerkki siitä, miten hommat saadaan pelaamaan minimimasseilla. Festarin budjetti on viitisentuhatta euroa, josta osa menee Tuottaja-Tanelin palkkaan.

 

Jos rahaa, ei ole, pitää käyttää järkeä, ystävyyttä ja oravannahkakauppaa.

 

Case Dialab

“Hakalan Maria tässä moi. Meillä ei ole pennin pyörylää, mutta tarvittais bannereita.”

Erityispainotalo Dialab on ollut Katufestareiden yhteistyökumppani jo useamman vuoden. Tänä vuonna pyysimme suuria. Saimme ison kadun ylittävän purjekangasbannerin ja kolme pienempää. Ilmaiseksi. Miten? Ensinnäkin lupaamalla, että näitä bannereita käytetään vielä vuosia eteenpän (lue: Dialabin logo bannerissa saa reippaasti näkyvyyttä). Toisekseen hehkuttamalla festarimeininkiä ja sehän sujuu luonnostaan. Dialabin pojat sattuvat diggailemaan graffitimeiningistä! Tattista vaan, tyypit!

 

Case Stadissa.fi

Stadissa.fi otti itse yhteyttä minuun ja ehdotti yhteistyökuvioita. Diilistä sovittiin. Saimme ilmoituksen paitsi Stadissa.fi –sivustolle, myös maininnan sporissa oleviin tapahtumatauluihin. Me lupasimme Stadissa.fi:lle mainospaikan festarilla jaettavassa ohjelmaflyerissä. Ihan mutkattomasti tämä homma ei sujunut, sillä lupaamamme mainospaikka oli ensialkuun liian pieni. Asiaa hankaloitti se, että suurempi logo ei ihan sopinut graafikkomme visioon. Onneksi kompromissi löytyi.

 

Olen jo aikaisemmin puhunut yhteistyöstä Geezersin ja Ramirentin kanssa. Nämä eivät toki ole ainoita Tanelin tuottajasuorituksia. Itseasiassa Tanelin ansiosta meillä on myös teltat, äänentoisto, skeittiparkki lapsille, vaneriseinää maalauspohjaksi, pimennetty trussihuone installaatiota varten, tyypit liikenteenohjaukseen, artistiruokailu ja roudausauto. Ilmaiseksi. Kaupankäyntiä varten tarvitaan lähinnä kohtalaiset neuvottelutaidot ja usko omaan asiaan.

 

Pelkän budjetin puitteissä tätä tapahtumaa ei koskaan tulisi. Päivän opetus: Köyhälläkin on kavereita, eikä kysyvältä mitään puutu.

MariaThis entry was posted in Arabian Katufestivaali, Rakennus / Toteutus / Construction / Realisation, Sopimukset / Agreements, Yritykset / Companies. Bookmark the permalink.

Kommentoi, skriv en ny kommentar, Comment here: