Kokemuksia oman talon mukana olosta Minun taloni Arabianranta -tapahtumassa

Ilmoitin taloyhtiöni Posliinikatu 4:n Minun taloni Arabianranta -tapahtumaan heti ensimmäisten joukossa. Tapahtuma oli luonteeltaan uusi ja vaikutti mielenkiintoisalta. Pidän omasta talostani asuinpaikkana sekä Arabianranta-Toukola-Vanhakaupungin alueesta asuinympäristönä. Miksipä ei sitten lähteä mukaan ja nostaa oma taloyhtiö tapahtuman puitteissa hetkeksi parrasvaloihin.

Omassa talossani asuu paljon aktiivisia toimijoita vaikuttaen niin alueella kuin muutenkin eri organisaatioiden toiminnassa. Talon yhteisissä tapahtumissa on yleensä ollut tupa täynnä ja talon kerhohuone on aktiivisessa käytössä, niin asukkailla ja joskus myös asukkaiden järjestöjen sekä yhdistysten kokouspaikkana tai muissa tilaisuuksissa.
Talotoimikunta on järjestänyt paljon erilaisia tapahtumia esimerkiksi jouluna ja vappuna. Talotoimikunta ja muutama muu asukas pohti tämän tapahtuman järjestämiseen liittyviä seikkoja myös yhdessä.

Uusi kontakti lähiyhteisöön on tuorein naapuritalo Posliinipiha 6 ja heidän kanssa teimme naapureina lähempää tuttavuutta: vierailuja oli kerhohuoneella puolin ja toisin. Toinen uusi kontakti oli osoitteessa Hämeentie 135 sijaitseva Kolmas Kerros ry:n Galleria. Kolmas Kerros tuli mukaan vetämään piirustustyöpajaa. Kolmas Galleria on Arabianrannassa monelle tuttu esimerkiksi Taiteiden yö kulttuuritapahtumasta, jossa heillä on ollut viime vuosina ohjelmaa.  Talon taitelija Eeva Kaisa Berryn ja Kolmas Kerros ry:n taitelija Eeva Lindholm vetivät piirustustyöpajan suurella ammattitaidolla ja piirustukset koristivat talon käytävillä seuraavat pari viikkoa.

Tapahtumaan mukaan myöhemmin keväällä tullut Posliinikatu 2 on ennestään tuttu ja olemme kutsuneet heidät jo aiemmin tutustumaan talomme kerhohuoneelle ja yhden kerran pihatalkoisiin.  Posliinikatu 2 kerhohuoneella oli tapahtuman jälkeen epäviralliset jatkot ja samalla tutustuttiin spontaanisti myös muutamiin heidän asuntoihinsa.

Lasten puuhapaja saavutti itse tilaisuudessa kovan suosion ja runsaat tarjoilut loppuivat kesken. Tapahtumassa itsessään oppi oman ja lähialueen suunnittelusta ja taiteesta enemmän sekä tutustui myös naapureihin paremmin.

Tapahtumasta jäi talon tulevalle elämälle hyvät muistot ja varsinkin lapsia viihdyttänyt Metropolian opiskelijoiden teatteriesitys sai erittäin suurta suosiota lasten ja aikuisten keskuudessa piirustustyöpajan lisäksi. Teatteri onkin mitä mainioin vinkki ohjelmanumerona tulevia vastaavia tapahtumia ajatellen.

Keijo Lehikoinen/Posliinikatu 4

Kuva: Tapio Rantala

About Minun taloni Arabianranta

My House Arabianranta is a Helsinki World Design Capital year event introducing every day a local building and its journey from a paper draft and artistic idea into the everyday life of the inhabitants. The aim of the event is to increase awareness on how apartments are built, what sort of factors affect the local architecture and how for example the 2 % art principle has been realized in the construction. Arabianranta is a Finnish forerunner in the realization of the art precent principle in residential building. The neighbourhood is also well known about the encourages use of the shared space and the abundant communal activities among the inhabitants. The event takes place in autumn 2012 at Helsinki Design Week (10.-16.9.). My House Arabianranta is open for all and free. Some sights have limitations in the amount of participants. The main organizer of the event is the local neighbourhood association. The event page (www.artova.fi/minuntaloniarabianranta) and the blog (www.artovanhenki.fi) will be updated until the event takes place.


This entry was posted in Asukkaat / Residents, Minun taloni Arabianranta, Motivaatio / Motivation. Bookmark the permalink.

Kommentoi, skriv en ny kommentar, Comment here: