Koirapuistoalueen asemakaava viivästymässä

kuva: Timo Kirkkala

Tiedustelin kaupunkisuunnitteluvirastosta väliaikatietoja  asemakaavasuunnitelman tämän hetkisestä vaiheesta.  Asemakaava täytyy tehdä koko laajemmalle viheralueelle ja sen valmistuminen on ehdotonta muun prosessin ja rakentamisen eteenpäin viemiseksi.  

Sainkin nopean vastauksen kaupunkisuunnitteluvirastosta: “Kaupunkisuunnitteluvirasto on laatimassa alueelle asemakaavaa, joka vietäneen kaupunkisuunnittelulautakuntaan suoraan ehdotuksena. Kaava joudutaan laatimaan pelkkiä koira-aitauksia laajemmalle alueelle. Siksi kaavassa joudutaan ottamaan kantaa mm. alueen liikenne- ja pysäköintijärjestelyihin, yleiskaavan yleisen rakennuksen tontin varaukseen ja Vanhankaupunginlahden Natura-alueen reunavyöhykkeeseen. Kaava on valitettavasti jäänyt suurempien hankkeiden jalkoihin ja jälkeen keväisestä aikataulutusta, ja sen suunniteltu lautakuntakäsittely siirtyi nyt helmikuulle 2012.

Koira-aitausten paikan osalta asemakaavoituksessa ei sinänsä pitäisi olla mitään epäselvää ja ne on jo alustavasti sovittu maastossa KSVn ja rakennusviraston edustajien palaverissa. Alue on myös yleiskaavassa varattu viheralueeksi. Siksi ehdottaisinkin että KSV ja HKR pitävät aiheesta marraskuussa palaverin jotta puistosuunnitteluvaiheeseen päästäisiin mahdollisimman pian vuodenvaihteen jälkeen.”

Jäämme siis odottamaan jatkoa.  Sillä aikaa suunnitelmamme Design koirapuiston suhteen etenevät.

Gammelin koirat ry/ Anna VaihiaThis entry was posted in Design koirapuisto, Kaavoitus / Town planning, Luvat / Permits, Prosessin kulku / Process development, Sopimukset / Agreements, Suunnittelu / Ideointi / Planning / Brainstorming, Viranomaiset / Officials, Yhteistyö / Co-operation. Bookmark the permalink.

Kommentoi, skriv en ny kommentar, Comment here: