Kävijöitä yli 200!

Olemme saaneet yhdessä syyskaudessa Artova Kinon aika hyvin alueella asuvien tiedoksi. Kävijöitä on ollut oikeastaan tosi hyvin. Lars von Trierin Melancholiassa melkein 200 katsojaa. Ja ruotsinkielisenä esitetyssä Pikku Lapanen-näytöksessä vähän yli 200 katsojaa.  Pienimmät katsojamäärät ovat olleet 30 katsojassa.

 

Artova Kinoa ei ole lähdetty tekemään katsojamäärien ehdoilla. Elokuvavalintoja ei ole ohjannut se, että kumpa elokuva toisi Artova Kinolle paljon katsojia. Koska pääsymaksuja ei peritä, ei katsojamääristä riipu Artova Kinon talous samalla tavalla suoraan, kuin kaupallisilla toimijoilla. Ja Artova Kinon alusta asti on haluttu profiloitua harvemmin Suomessa nähtyjä elokuvia esittäväksi elokuvakerhoksi.

 

Kävijämääriä kuitenkin seurataan ja melkein täysi sali tai viikoittain Artova Kinoon saapuvat vakiokävijät lisäävät motivaatiota tehdä elokuvakerhoa. Ajatuksena on ollut, että sekä alueella asuvat, että elokuvadiggarit eri puolilta pääkaupunkiseutua löytäisivät Artova Kinon. Näin on käynytkin. Se mitä ei olla saatu kunnolla toimimaan on tiedotusyhteistyö Arabianrannan alueen elokuvakoulujen kanssa. Vaikka kouluille on aktiivisesti tiedotettu Artova Kinon ohjelmistosta, ei elokuvaopiskelijoita ole saatu näytöksiin. Onkin mietitty, että voisi kehittää tiiviimpää yhteistyötä elokuvakoulujen kanssa – esimerkiksi mahdollisuuksia yhdistää koulujen opetusta Artova Kinon ohjelmistoon. Kun useassa aikuisten kinon näytöksessä on ollut vieraileva alustaja kertomassa elokuvasta, on ajatus Artova Kinon näytöskokonaisuuden siirtämisestä osaksi opetusta hyvinkin mahdollinen. Alustamassa ovat tähän mennessä käyneet mm. Susanna Helke, Esa Illi ja Kari Yli-Annala.

 

Meille tekijöille iso haaste tässä on, että saamme riittävän hyissä ajoin ohjelmiston kasaan alustajineen ja mahdollisine alkukuvineen.  Nyt on käynyt niin, että saamme varmistettua aika viime tipassa tiedon alustajasta. Se hankaloittaa esityskauden ohjelmiston tiedottamista kouluille siinä vaiheessa, kun opettajat suunnittelevat opetuskokonaisuuksiaan tulevalle lukukaudelle.

 

Usein alueellisessa toiminnassa suurta tiedotusmassaa tärkeämpää tuntuu olevan erilaisten tahojen mukaan ottaminen toimintaan. Tahot (kuten koulut) tuovat mukaan omat ihmisensä ja kontaktinsa, sekä ideansa. Tämä pätee myös kävijämääriin. Artova Kinosta on tiedotettu suhteellisen aktiivisesti eri medioissa ja sitä kautta varmaan moni on löytänytkin Artova Kinon ja tullut katsomaan näytöstä, mutta sitoutuminen kerhon toimintaan siten, että käy usein saman kerhon näytöksissä syntyy paitsi hyvien leffakokemusten kautta Artova Kinossa myös siitä, että kokee toiminnan omakseen ja esityspaikan kotoisaksi.

 

Useat virheet toiminnassa taas rokottavat kävijämääriä. Meillä on ollut ongelmia joidenkin esityskopioiden kanssa – emme ole saaneet filmiä näytöksen alussa. Onneksi elokuvat on aina saatu esitettyä.  Vaikka kotikutoisuus ja epävirallisuus on positiivinen asia ja tekee toiminnasta helposti lähestyttävää, liiallinen epämääräisyys taas vähentää toiminnan uskottavuutta. Jos katsoja ei ole varma saadaanko tänään näytettävä leffa esitettyä, hän ei ehkä viitsi lähteä näytökseen. Liian vakavaa ei saa olla, mutta samalla on hyvä, että perussetti toimii. Näiden välissä tasapainoillaan.This entry was posted in Artova Kino, Asukkaat / Residents, Jatkokehitys / Follow-up development, Motivaatio / Motivation, Oppilaitokset / Schools, Sitoutuminen / Commitment, Uncategorized, Vaikuttavuus / Impact, Viestintä / Markkinointi / PR / Marketing. Bookmark the permalink.

Kommentoi, skriv en ny kommentar, Comment here: