Kartoitus

“No siis se ufon laskeutumispaikka. Hei voisko sen nimi olla Ufon laskeutumispaikka?”

 

Ollaan hahmottelemassa Katufestareiden karttaa. Tarkoitus on jakaa karttaa ohjelman kera festaripäivänä kävijöille. Itseäni kartta helpottaa myös hahmottamaan tätä koko projektia. Kun Artovan puheenjohtaja Janne puhuu ufon laskeutumispaikasta, hän tarkoittaa Arabian puistoalueella olevaa häkkyrämäistä metallipatsasta (ufomainen, ehkä). Emme kuitenkaan suostu Jannen villiin nimiehdotukseen, vaan nimeämme tapahtuma-alueen Kivitoriksi. Kierrätyspisteiden lisäksi Kivitorilla on lähinnä räppimeiningistä täyttyvä musapiste. Muita tapahtuma-areenoita Hämeentien lisäksi Toukolan avoimet pihat, Kääntöpaikka, tanssiesitysten Galleriakäytävä ja Kierrätyspalsta. Huh. Alkaa mietityttämään, onko festarialue liian laaja, voiko se näyttää autiolta?

 

Tapahtumapisteiden konkretisoituminen osoittaa myös, kuinka paljon meillä on yhteistyökumppaneita mukana. Tuolla pitää Sarjakuvakeskus julistepajaansa, tuolta lähtee Toud De Lippa –fillaritempaus. Hämeentien päässä voi maalauttaa itsensä Taikkilaisten kasvomaalauspisteessä ja keskellä kaikkea kohoaa Buffattu-näyttely. DJ-piste, ruiskumaalauspaja, bookcrossingia, Tuo&Hae –piste, omakotitalojen asukkaiden järjestämää kirppari ja pop up –raflapisteitä, katusoittopiste ja jättikirppiksiä. Ja sitten vielä kaikki muu spontaani taiteilu, mikä ei ohjelmistossa lue.

 

Luulen, että Katufestarin vahvuus on sen laveassa formaatissa. Hehkutuspäissäni sanoisin, että kyse on jonkinlaisesta urbaanista unelmasta: katu kuuluu kaikelle kirjavalle kansalle. Täällä on tilaa jokaiselle.

MariaThis entry was posted in Ainutlaatuisuus / Omaehtoisuus / Uniqueness / Originality, Arabian Katufestivaali, Jatkokehitys / Follow-up development, Kestävä kehitys / Ekologisuus / Sustainable development / Ecology, Omaehtoisuus / Itseohjautuvuus / Initiative / Self-direction, Suunnittelu / Ideointi / Planning / Brainstorming, Vaikuttavuus / Impact. Bookmark the permalink.

Kommentoi, skriv en ny kommentar, Comment here: