Juna puksuttaa liikkumatta eteenpäin

Vauhti ei aina ole ihan päätähuimaava

Kaupunkisuunnitteluviraston asemakaavaosaston nimissä 26.4. julkaistu tiedote alkoi lupaavalla otsikolla: Pornaistenniemen asemakaava ja asemakaavan muutoksen luonnos on valmistunut.

Alueen asemakaavan hyväksyminen on design-koirapuistomme realisoitumisen kannalta ensisijaisen tärkeää, sillä mikään ei tunnu etenevän ennen kuin asemakaavaan on lyöty tarvittavat leimat.

Gammelin koirissa ruvettiin jälleen tuumailemaan, kuinka kaukana olemme edelleen varsinaisesta rakentamisvaiheesta, ja liikkuiko juna ollenkaan eteenpäin tiedotteen raflaavasta otsikosta huolimatta.


Tuumasta toimeen

Soitin kaupunkisuunnitteluviraston asemakaavaosaston ja katu- ja puisto-osaston yhteyshenkilöille, jotka ovat jo tulleet aiemmin allekirjoittaneelle tutuiksi. Koska kehuilla kannattaa lähteä liikkeelle, sanottakoon heti ensivaikutelmana että Helsingin kaupungin suuntaan tapahtuvan yhteydenoton kynnys on positiivisessa mielessä erittäin matala. Koira-aitauksia koskevat asiat saa useimmiten selvitettyä kätevästi yhdellä puhelinsoitolla.

 

Sitten varsinaiseen hiertymään, eli mitä puhelinkeskusteluissa tuli esille:

  • asemakaavaluonnos on valmis, mutta se on eri asia kuin asemakaavaehdotus
  • asemakaavaehdotus esitetään kaupunginhallitukselle / kaupunginvaltuustolle syksyllä, tarkemmin sanottuna lokakuussa 2012
  • asemakaavaehdotuksen pohjalta käynnistyvä lopullinen päätösprosessi kestänee vuoden 2013 puolelle

 

Olennaisinta asiassa on ymmärtää, että kaupungin pika-aikataululla haluamat koira-aitauksen valmiiksi työstetyt suunnitelmat, jotka aikaansaimme onnistuneella yhteistyöllä kaupungin valitseman konsultointitoimisto Vireo Oy:n kanssa, makaavat nyt yli puoli vuotta, koska kaavoitusprosessi on edelleen kesken. Hieman tuntuu siltä, että puoli vuotta on kaupungille sama kuin viikko pörssiyhtiölle.

Tunnusteltuani kaupunkisuunnitteluvirastosta varovaisesti arviota, milloin WDC2012 hengessä viritetty design-koirapuistomme mahtaisi olla valmis, sain vastaukseksi “Rakentamisen aloituspäätös riippuu pitkälti mm. rakennusviraston budjetoinnista ja kohteen priorisoinnista … en usko, että valmistumista kannattaa odottaa ennen kesää 2014″.


Eihän tässä voi kuin ihmetellä ja odottaa tunnollisesti junan puksuttaessa liikkumatta eteenpäin. Työntäminen tai resiinalla vetäminen ei taida tässä tapauksessa auttaa. Eihän tässä vasta ole odoteltukaan kuin 5 vuotta.

 

GAMMELIN KOIRAT RY / TERO PAJUNENThis entry was posted in Ajankäyttö / Time management, Design koirapuisto, Kaavoitus / Town planning, Motivaatio / Motivation, Viranomaiset / Officials. Bookmark the permalink.

Kommentoi, skriv en ny kommentar, Comment here: