Jos mä oisin sä, kyl mäkin rekrytoisin Iiriksen

Saanko esitellä, Iiris Lehtinen, Bachelor of Arts (hons) in Marketing and PR sekä Bachelor of Business Administration!

Iiris valmistujaisissaan 3.9.2012

Kääntöpaikalla vietettiin eräänä päivänä juhlava mustikkapiirakkahetki, sillä tiedotustiimiläisemme Iiris sai valmiiksi lopputyönsä otsikolla On-going
change in film consumption – Is online availability disrupting the offline markets?. Työ käsittelee sitä, miten  internet ja etenkin netissä toimivat leffavuokraamot ja -lataamot vaikuttavat perinteiseen elokuvien DVD- levitykseen nyt ja tulevaisuudessa. Iiris kertoo tutkielman tekemisen olleen haastavaa ja paikoin turhauttavaakin, koska aihealueesta on suhteellisen vähän aiempaa tutkimusta. Palava kiinnostus aiheeseen kuitenkin ajoi ahkeraa naista eteenpäin projektissaan, eikä hän alkanut katua – saati vaihtaa- aihevalintaansa!

Iiris on siis opiskellut Metropolia Business Schoolissa European Management linjalla Suomessa ja University of Lincolnissa Iso-Britanniassa yhteensä noin 4 vuotta. Kyseessä oli kokonaan englanninkielinen ja hyvin kansainvälinen kaksoistutkinto-ohjelma. Briteissä yliopisto sijaitsi Lincolnshiressä, reilun kolmen tunnin ajomatkan päässä Lontoosta pohjoiseen. Siellä Iiris suoritti syventäviä opintojaan markkinointiviestinnästä ja PR:stä. Kansainvälisen opintotaustansa ansiosta Iiris onkin kirjoittanut ja kääntänyt AFFinkin matskuja sujuvasti englanniksi! Myös ranskan kieli on hallussa.

Opinnot olivat sisällöltään kiitettävän monipuoliset: Perusopintoihin kuului markkinoinnin lisäksi kursseja mm. rahoituksesta, juridiikasta, kirjanpidosta, johtamisesta, henkilöstöhallinnosta ja  logistiikasta. Lisäksi Iiris on päntännyt Avoimen yliopiston kautta Helsingin Yliopistossa elokuva- ja televisiotutkimusta ja yleistä  kirjallisuustiedettä parin vuoden opintopisteiden edestä.Opintoihin kuuluvan harjoittelujakson Iiris vietti Paramount Home Entertaimentin, elokuvien DVD- ja Blu-ray-levittäjän, leivissä. Tätä ennen hän oli puurtanut useamman vuoden Stockmannin myyjänä, joten muutakin kuin leffa-alan työtä on tullut testattua. AFFilla Iiris on päässyt hyödyntämään viestintä-ja markkinointitaitojaan (ja vastailemaan meidän apuamitenmäkirjoitantänenglanniksi -kysymyksiimme ja apuavoitkosätaittaatäntiedotteen-paniikkiviesteihini), ja jos aika ei olisi niin rajallinen, hänellä olisi enemmänkin ajatuksia markkinoinnin kehittämiseen.

Iiris tuntee alan vahvasti omakseen, ja harkitsee ajan salliessa opiskelevansa lisää elokuvatutkimusta. Myös maisteritutkinnon suorittaminen markkinoinnin parissa olisi kova juttu, jos sopiva mediaa/elokuvaa ja markkinointia yhdistävä linja löytyy.

Tällä hetkellä mahtava tiimiläisemme on avoin kaikenlaisille työtarjouksille, joten
rekrytoijat, ottakaa yhteyttä kun vielä ehditte! Jos neito saisi valita ihan minkä työpaikan tahansa, houkuttelevin olisi jonkin kansainvälisen elokuva-tai televisiostudion markkinointi/brändiosasto. Juuri nyt työskentely Suomessa tuntuu
mielekkäältä, mutta tulevaisuudessa comeback Britanniaan tai lähtö jonnekin
aivan muualle töiden perässä eivät ole lainkaan pois suljettuja ideoita…

Onnea Iiris!

- Noora Lindroos-This entry was posted in Artova Film Festival AFF, Ryhmän dynamiikka / Group dynamics, Työntekijät / Employees, Viestintä / Markkinointi / PR / Marketing and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Kommentoi, skriv en ny kommentar, Comment here: