Helsinki- päivän Koirapicnic

Artovan alueen ENSIMMÄINEN KoiraPicnic pidettiin Helsinki-päivänä 12.6.12 iltasella Pornaistenniemen niityllä Vanhankaupunginkoskella, tulevan koirapuiston paikalla. Ajatuksena oli lähteä toteuttamaan pienimuotoinen,  resursseiltaan kevyt, iloinen tapahtuma, jossa voisi tehdä koirapuistohanketta sekä taustalla toimivaa yhdistystä, Gammelin koiria, tutummaksi.

Koska koirapuistoa ei alueella edelleenkään ole, luontevia kohtaamispaikkoja koirien ja koiramielisten kesken ei ole, lukuunottamatta satunnaisia kohtaamisia lenkkipoluilla ja iltapissatuksilla.

KoiraPicnic toimi kohtaamispaikkana alueen koirien ja koiramielisten kesken. Picnicin lomassa  juteltiin koirapuistohankkeesta, Gammelin koirat ry:n toiminnasta ja tutustuttiin Metropolian opiskelija tekemään koirapuiston 3D-mallinnukseen . Myös muutama porukka kaupungin toiselta laidalta oli löytänyt Picnicille ja se oli mukavaa! Koirille picniceväät tarjosi Pedigree .

Ehkäpä tilausta tällaisille vapaamuotoisille, urbaaneille tapahtumille, johon koko perhe voi eväineen osallistua, olisi tilausta jatkossakin. Pitää vaan muistaa hyvissä ajoin kysyä ja pyytää, josko kaupunki voisi niittää niityn – nyt se oli meiltä unohtunut.

Mietin myös sitä, miten koiraperheet voisivat osallistua ja osallistaa itsensä paremmin Artovan alueella jo nyt olemassa oleviin tapahtumiin ja olla osana tekemässä tapahtumia? Täytynee avata keskustelua Gammelin koirissa ja tehdä itsensä tykö tapahtumien suunnitteluvaiheessa. Ehkä ensi vuonna voisi koirapicnicin yhdistää Arabian perinteiseen rantapicnicciin ja pyytää esiintymään esimerkiksi laulava koiran?

KoiraPicnicin tunnelmia pääset katsomaan tästä

Gammelin koirat ry/Anna Saarnisto

 This entry was posted in Asukkaat / Residents, Avoimuus / Läpinäkyvyys / Openness / Transparency, Design koirapuisto, Prosessin hallinta / Process management, Yhteistyö / Co-operation. Bookmark the permalink.

Kommentoi, skriv en ny kommentar, Comment here: