D-day

Aamulla viivyttelin. En tahtonut avata silmiä, sillä sää jännitti. Lopulta uskaltauduin. Aurinko paistaa siniseltä taivaalta! LOISTAVA FESTARISÄÄ!

 

No, sade ja pirunmoinen tuuli alkoi sopivasti puolenpäivän aikaan, festarin startatessa. Kun ensimmäiset ihmiset vaelsivat alueelle, tajusin, että mitään ei ole enää tehtävissä. Se, minkä eteen ollaan tehty kolme kuukautta töitä alkaa nyt. On aika hengähtää ja ihailla kättensä jälkiä.

 

En tiedä mitä lopulta olin odottanut tapahtumapäivältä. Enemmän juoksua ja kiirettä, stressipiikkejä ja paniikkitilanteita? En olisi uskonut viettäväni Katufestareita rauhallisesti pisteeltä toiselle lampsien ja Fb-päivityksiä postaillen.

 

Kurja keli ei verottanut festarifiilistä. Hämeentielle nousi toinen toistaan komeampia graffiteja ja lasten katuliituteoksia. Galleriakäytävän tanssipisteellä oli lämmin tunnelma ja Katusoittopisteellä jopa ahdasta. Otto Majan muraali täyttää varastoseinää uteliaiden seuratessa poikien työtä. Viima sai aikaan sen, että Tuo&Hae –pisteeltä loppuivat hanskat. Valtakunnassa kaikki hyvin.

 

Oikeastaan ainut asia, joka jäi nyppimään oli artisticateringin alimitoitus. Koordinaattori-Saara joutui kyökkihommiin, kun ruuat uhkasivat loppua. Cateringiin olisi ehkä pitänyt käyttää enemmän ajatusta. Uuniperunaani mutustellessani silmääni pistivät likaiset pöydät ja huolimaton esillelaitto. Kuulostaako turhalta mussutukselta? Ehkä, mutta catering on ainut kiitos, jonka pystymme sadoille ilmaisille esiintyjille ja vapaaehtoisille antaa. Useimmille se on myös suorin kontakti tuotantoon. Oikeastaan kyse on siis jonkinlaisesta maineenhallinnasta: hyvä ruoka, parempi mieli.

 

Kun kello läheni viittä, alkoi olo olemaan haikea. Yhtäkkiä Hämeentie oli taas vain autotie. Omakotitalot ovat sulkeneet ovensa ja uuden graffitikuosin saaneet autot körötelleet liikenteeseen. Festaribannerit on viikattu odottelemaan ensi vuotta.

 

Kiitos esiintyjät ja taiteilijat, kiitos vapaaehtoiset. Kiitos kumppanit. Meille tekijöille suurin palkinto olitte te 6000 kävijää, jotka teitte tämän päivän. Arabian Katufestari kuittaa.

 Maria


This entry was posted in Ajankäyttö / Time management, Arabian Katufestivaali, Motivaatio / Motivation, Omaehtoisuus / Itseohjautuvuus / Initiative / Self-direction, Rakennus / Toteutus / Construction / Realisation, Sitoutuminen / Commitment. Bookmark the permalink.

Kommentoi, skriv en ny kommentar, Comment here: