Bloggaaminen osana arkea

Bloggaaminen on arvokas työkalu, mutta siihen ei millään malttaisi käyttää aikaa.

Miellyttävät kirjoitusolosuhteet ovat ensimmäinen edellytys tekstin tuottamiselle. Esimerkiksi mbarissa juttu kulkee parhaiten, ihan kaikkialla lyövän basson sekä höyryävän teen tai greippimehun voimalla. Sillä, että ympärillä on ihmisiä ja muitakin duuniaan vääntäviä. Kotona juttu tuntuu kulkevan ainoastaan, jos on siivottu, mahdollisuus omaan hetkeen ilman huolta yöunien jäämisestä liian lyhyiksi ja hyvään duunailumusiikkiin kuulokkeista.

Minun taloni Arabianranta oli yksi kuudesta Artovan Hengen WDC-projektista. Kaikista hankkeista, niiden vaiheista ja oivalluksista on tuotettu blogitekstejä visuaalisesti analysoitavaksi. Siten niistä on muiden vastaavia hommia tulevaisuudessa tekevien helpompi ottaa mallia. Minun taloni Arabianranta -projektissa asukkaat ja suunnittelijat esittelivät paikallisia asuintaloja.

Minun taloni Arabianrannassa blogikirjoitusten sisältöön vaikutti melkoisesti tiedottajan puuttuminen. Ennen tapahtumaa ja sen aikana blogi oli pääasiassa tiedotuskanavana, kun tapahtuman nettisivuja ja Facebook-sivua ei oltu vielä perustettu. Kun tiedottamiseen ja tekemiseen meni kaikki paukut ja tälle hankkeelle vapaa-ajasta varatut hetket, jäi itsereflektointi blogiin vähemmälle. Bloggaaminen meni muiden asioiden edelle vasta kun kaipasi paineiden purkamista. Luontevimmin kirjoittaminen sujuikin julisteiden kanssa pahasti sohlattua ja kun koko tapahtuma oli ohi.

Blogin vahvuutena on toimia erilaisten näkemysten areenana. Minun taloni Arabianrannan blogia olisikin pitänyt olla kirjoittamassa useampi ihminen. Tunnukset olivat pariin otteeseen jaossa, ja pari ihmistä kirjoittikin. Mutta ilmeisesti olisi ollut tarpeen näyttää tekstien ja kuvien vieminen blogiin tapahtuman järjestämisessä mukana olleille ihan kädestä pitäen. Tapaamisten hetkellä idea blogitekniikan kanssa painimisesta tosin tuntui ajan varastamiselta varsinaisesta sisällön tuottamisesta. Näin jälkeen päin ajatellen lyhyt oppitunti ja yhdessä bloggaaminen olisi voinut muodostua hyväksikin tavaksi muodostaa sisältöä.

Blogi virheitä tunnustavana ja niihin johtaneita syitä läpikäyvänä alustana tuntui armahtavalta. Ja julkisesti virheistä oppiminen uudelta, mutta raikkaanrohkealta työtehtävältä. Suomessa tapana on lakaista virheet hiljaisin menoin maton alle unohduksiin. Tuuti Piipon ja Miika Peltolan Kantapään kautta -kirjassa (Tammi 2012) mm. Eva Wahlström ja Mikael Jungner kertovat virheistään ja niistä oppimisestaan. Kirja antaa totuttua realistisemman kuvan menestyksen rakentumisesta. Tekevälle töyssyjä ja koettelemuksia tulee väistämättä vastaan, mutta niihin reagointi vasta määrittää tulevaisuuden pärjämisen. Tämä on myös yksi yrittäjyyden kulmakivistä, kuten olen oppinut myöhemmissä työtehtävissäni Metropoliassa.

Prosessikuvauksen ja virheistä oppimisen lisäksi blogi on oivallinen kanava purkaa ja tallentaa onnistumisen tunnetta. Blogin kirjoittaminen vain tarvitsee korvamerkittyä aikaa arjessa ja risua/porkkanaa saadakseen pitää paikkansa kalenterissa.

Satu Onnela

About Minun taloni Arabianranta

My House Arabianranta is a Helsinki World Design Capital year event introducing every day a local building and its journey from a paper draft and artistic idea into the everyday life of the inhabitants. The aim of the event is to increase awareness on how apartments are built, what sort of factors affect the local architecture and how for example the 2 % art principle has been realized in the construction. Arabianranta is a Finnish forerunner in the realization of the art precent principle in residential building. The neighbourhood is also well known about the encourages use of the shared space and the abundant communal activities among the inhabitants. The event takes place in autumn 2012 at Helsinki Design Week (10.-16.9.). My House Arabianranta is open for all and free. Some sights have limitations in the amount of participants. The main organizer of the event is the local neighbourhood association. The event page (www.artova.fi/minuntaloniarabianranta) and the blog (www.artovanhenki.fi) will be updated until the event takes place.


This entry was posted in Ajankäyttö / Time management, Avoimuus / Läpinäkyvyys / Openness / Transparency, Minun taloni Arabianranta, Motivaatio / Motivation, Omaehtoisuus / Itseohjautuvuus / Initiative / Self-direction, Prosessin hallinta / Process management, Sitoutuminen / Commitment, Uncategorized, Viestintä / Markkinointi / PR / Marketing. Bookmark the permalink.

Kommentoi, skriv en ny kommentar, Comment here: