ArtovaFilmFestivalin tiedotustiimistä

Tiedotustiimi vuoden 2012 AFFia varten muodostettiin elokuun alussa, vain reilu kuukausi ennen festarin ajankohtaa. Kolmen toisilleen vieraan, täysin erilaisista taustoista tulevan (katso aiempi päivitys) heittäminen samaan koppiin yhtä tehtävää jakamaan ei yleensä ole henkilöstöstrategisesti paras mahdollinen ajatus. Etenkin jos oletuksena on, että tuloksia alkaa tulla samantien ja niitten tulosten pitäisi olla jotain muuta kuin ruumiita.

Onneksi tiedottajia rekrytoitaessa tätäkin oli osattu ajatella ja tehtävät jakautuivat kolmen kesken hyvinkin kivuttomasti. Vielä viikkoja festivaalin jälkeenkin olen kuullut sitä ihmeteltävän kuinka nopeasti muodostimme lähes saumattoman tiimin. Siitä kuinka rekrytointi prosessi eteni tai mitä tuottajien mielessä liikkui meitä valitessa en osaa kertoa, mutta yritän lyhyesti valottaa sitä kuinka tiimimme toimi.

Meillä oli vain muutama päivä aikaa opetella tuntemaan toisemme, tietämään toistemme osaamisalueet ja vahvuudet sekä saada tiedotus vauhtiin. Heti ensimmäiseksi teimme jaon kolmeen kaikista tiedotuksen osa-alueista ja muistettavista asioista jo aiemmin meitä varten luotujen listojen perusteella. Ensimmäisen viikon jälkeen, opittuamme paljon AFFin toiminnasta ja tietenkin myös peruskäytännöt kuten nettisivujen päivitykset, tuo alkuperäinen jako muuttui melko paljonkin sen mukaan mihin kukin tunsi eniten vetoa. Jaostamme huolimatta teimme monet asiat yhdessä; esimerkiksi muokkasimme toistemme tekstejä ja osallistuimme tapaamisiin yhdessä. Myös tulevaisuudessa tiedottamiseen ja markkinointiin liittyvät tehtävät kannattanee jakaa muutaman hengen tiimille työtaakan vähentämiseksi ja tulosten tehostamiseksi.

Tulevia vuosia varten tärkein kehityksen paikka liittynee ajankäyttöön. Koska tiedotustiimin keskinäinen toiminta oli hyvin sujuvaa, olisi se vain tarvinnut enemmän aikaa ja myös ulospäin näkyvät tulokset olisivat voineet olla aivan huippuluokkaa.

IirisThis entry was posted in Artova Film Festival AFF, Ryhmän dynamiikka / Group dynamics and tagged , , . Bookmark the permalink.

Kommentoi, skriv en ny kommentar, Comment here: