Artova Film Festival

Artova Film Festival eli AFF startattiin hiukan yllättäen ja arvaamatta alkukeväästä 2010. Allekirjoittanut ja Janne Kareinen olivat palaveeraamassa aivan täysin toistenlaisten asioiden äärellä ja alkoivat keskustelemaan alueelle keskittyneiden elokuva-alan oppilaitosten opiskelijatöiden huikeasta määrästä ja kansainvälisestikin kilpailukykyisestä laadusta. Yksi ajatus johti toiseen, keskustelu alkoi saamaan merkityksellisiä, määrätietoisia ja toteuttamiskelpoisia vivahteita, jotka alkoivat pyöristymään ja hioutumaan aivan kuin itsestään.

Jokin oppilaitoksia ja alueen elokuva-alan ammattilaisia yhdistävä tekijä uupui. Jotain oli siis tehtävä. Mutta mitä?

Syntyi AFF artova film festival, jonka perustaminen tapahtui siinä hetkessä. Nimeä, ajankohtaa ja keskeistä ajatusta myöten. Keskellä aivan toisia asioita käsittelevää palaveria. Oikeat tekijät löysivät toisensa, asiat sutviutuivat yhteen ja kokonaisuus näytti jo alusta asti järkevältä ja sopivasti haastavalta ja kunnianhimoiselta.

Mukaan saatiin Metropolia ammattikorkeakoulun kulttuurituotannon opiskelija Aino Toiviainen-Koskinen,  joka lähti mukaan jopa hiukan pähkähulluun aikataulutukseen. Festivaalin alkutaivalta kesti vain muutama kuukausi, jonka aikana luotiin AFFin ilme, painomateriaali, markkinointi, viestintä, yhteistyökuviot ym. Festivaali vastaanotti liki 100 kilpailutyötä Artovan alueelta. Tämä on huikea määrä elokuvia yhdestä kaupunginosasta.

AFF onnistui yli odotusten. Arabianrannassa oli elokuvafestivaalin mentävä aukko, joka täytettiin. AFF jatkaa kehittymistään elokuva-alan tekijöitä tukevaksi ja yhdistäväksi, pysyväksi jokavuotiseksi tapahtumaksi. Juhlien elokuvaa ja yhteisöllisyyttä.

Tarkoituksenani on purkaa AFFin tuotantoon liittyviä asioita pienemmiksi kokonaisuuksiksi. Otan tarkasteluun etenkin aikataulutuksen, vapaaehtoisnäkökulman ja alueellisen oppilaitosyhteistyön problematiikan. Itseäni kutkuttaa ajatus siitä, mikä saa ihmisen tekemään vapaaehtoistyötä? Mikä on motivaattorina kun se ei ole raha? Onko vapaaehtoisuus täysin vapaaehtoista ja kuka sen määrittelee? Onko vapaaehtoisilla tarve uusille haasteille, itsensä kehittämiselle ja yhteisöihin kuulumiselle?

Festivaali järjestetään tänä vuonna 9. – 10.9.2011 Arcadan tiloissa. Festivaalia on ollut mukana tekemässä huipputiimi: Pirita Viita-Aho, Nikita Valentinovich Gavrilenko, Saara Vanhala, Jyri Forsström, Janne Kareinen ja minä. Lisäksi affissa näkyy monen eri yhteisön ja yrityksen panos. Ja aivan helkkarin hyviä elokuvia!

www.artovafilmfestival.fi

Hyvällä tuulella,

Susanna Snellman

AFF tekijätiimissä 2010 – 2011

 This entry was posted in Artova Film Festival AFF. Bookmark the permalink.

Kommentoi, skriv en ny kommentar, Comment here: