Arabian Katufestivaali: Tuotannon jälkifiiliksiä

Tuotantotiimin kokoustamista KääntöpaikallaToiseksi viimeisenä työpäivänäni Artovan Hengessä minulla oli ilo päästä jututtamaan Taneli Kainulaista, Arabian Katufestivaalin vastaavaa tuottajaa. Taneli oli mukana tapahtuman tuotantotiimissä myös edellisenä vuonna, jolloin joukko Metropolian kulttuurituottajaopiskelijoita toteutti tapahtuman osana opiskeluaan. ”Soitan Hermanni Turkki-nimisessä katusoittobändissä ja sitä kautta oli luontevaa edellisenä vuonna ottaa vastuu katusoittopisteestä. Sitä oli tarkoitus tulla tekemään tänäkin vuonna mutta jotenkin sitten lopulta löysin itseni vastaavan tuottajan roolista. Tämä on ollut ensimmäinen tapahtumatuotantoni vastaavana tuottajana, joten siihen on sisältynyt valtavasti uuden oppimista, tuntuu että koko ajan sai ohessa opiskella sitä mitä tekee mutta lopulta kaikki onnistui hyvin.”

Tanelin jutustelua AKF:n innostavuudesta ja hankkeen mukaansatempaavuudesta on ilo kuunnella. ”Tällaisessa toiminnassa motivoi se, että mukana on paljon sitoutuneita vapaaehtoisia, saa tehdä omalla tyylillään ja pääsee itse vaikuttamaan konkreettisesti alueen ilmeeseen. Joillekin bändeille tämä oli yksi ensimmäisiä esiintymiskokemuksia tai ensimmäinen tilaisuus esiintyä isommassa tapahtumassa ja on ollut hienoa päästä tarjoamaan heille se mahdollisuus.” Puhumme myös siitä, että Arabian Katufestivaali on hauska ja kiinnostava tapahtuma kattavan sisältönsä vuoksi, paljon erilaisia tapahtumapisteitä kierrätys- musiikki- ja ruokateemoilla levittäytyi laajalle alueelle. Kysyessäni oliko näin monimuotoisen, vapaaehtoisvetoisen ja minimibudjetilla syntyvän tapahtuman tuottaminen haastavaa saan yllättävän positiivisen vastauksen:  ”Tuotantotapamme oli tosi mukava, meillä oli ihmisille tarkkaan rajatut vastuualueet joita he hoitivat itsenäisesti ja tuottajana toimin linkkinä eri osa-alueiden välillä. Kaikki kommunikoivat ja pallottelivat ideoita keskenään. Tämä on kivaa nimenomaan siksi että ihmiset tekevät itseään kiinnostavia asioita hyvällä fiiliksellä vapaaehtoisuuteen perusteella, eikä taloudellista painetta ole samalla tavalla kuin kaupallisessa tapahtumassa. Esimerkiksi Taikalyhty toimitti meille teltat ja rakenteet maksutta ja meillä oli ensimmäistä kertaa erikseen tiedotusvastaava, Maria Hakala joka hoiti tiedotuksen aivan loistavasti. Vapaaehtoisten kanssa työskennellessä on erityisen tärkeää muistaa, että ihmiset antavat aikaansa omasta halusta eikä kenenkään ole pakko kantaa telttoja ja roudata tavaraa yms. ja sitä tulee arvostaa ja se arvostus tulee myös tuoda esille.”

Arabian Katufestivaalia tehdään myös ensi vuonna mutta seuraavan AKF:n tuotantotapa ja –tiimi ovat vielä auki. Taneli on luultavasti mukana jollain tapaa myös silloin:  ”Toivoisi, että seuraavassakin AKF:ssä päästäisiin tekemään jotain isoa, näyttävää ja erikoista. On kiinnostavaa päästä tekemään jotain mikä konkreettisesti muuttaa kaupunginosan ilmettä. Toiveena olisi myös saada ensi vuonna enemmän lapsiystävällistä ohjelmaa järjestettyä, sillä alueella on myös valtavasti lapsiperheitä.”This entry was posted in Arabian Katufestivaali, Motivaatio / Motivation, Omaehtoisuus / Itseohjautuvuus / Initiative / Self-direction, Prosessin hallinta / Process management, Rakennus / Toteutus / Construction / Realisation, Ryhmän dynamiikka / Group dynamics, Suunnittelu / Ideointi / Planning / Brainstorming, Viestintä / Markkinointi / PR / Marketing. Bookmark the permalink.

Kommentoi, skriv en ny kommentar, Comment here: