AFF2012 kilpailusarjasta

Kilpailusarjat AFFissa ovat jakautuneet neljään: yli ja alle 30 minuuttiseen dokumenttiin ja fiktioon. Ainoa keskeinen sääntö mikä kilpailuun osallistuvan elokuvan on täytettävä on yhteys Artovan alueeseen. Yhteys voi olla kuvauspaikka, tuotantoyhtiön sijainti, koulun sijainti, jonkun tuotantoon osallistuneen kotipaikka tai oikeastaan mikä vain yhteys joka on selkeästi todennettavissa. Sekä vuonna 2011 että tämän vuoden AFFiin, elokuva tarjokkaita on ollut noin 100 kappaletta vuotta kohti.

Osallistumisajan umpeuduttua keväällä, kaikki elokuvat katseltiin läpi esikatseluissa joihin osallistui vaihteleva joukko Artovalaisia ja muita kiinnostuneita. Heidän kommenttiensa ja pisteytystensä perusteella kaikista ehdokkaista rajattiin varsinaiset kilpailusarjat.

Tämän vuoden juryn puheenjohtajina toimivat Artova Kinostakin tutut Mari ja Azar, jotka johtivat kolmen mahtavan tuomarin joukkoa. Joukkoon kuuluivat Olli Sulopuisto, Sami Sänpäkkilä sekä Reetta Aalto. He jakoivat palkinnot sekä kunniamaininnat parhaille alle 30 minuuttisille dokumenteille ja fiktioille sekä palkinnon parhaasta yli 30 minuuttisesta elokuvasta joka oli tänä vuonna dokumentti. Parasta fiktiivistä pitkää elokuvaa ei tänä vuonna palkittu dokumenttien ollessa aivan ylivoimaisia.

Lisäksi World Design Capital vuoden kunniaksi vuonna 2012 päätettiin jakaa sekä dokumentin että fiktion Muoto-palkinnot. Niiden saajat valitsivat Kari Korkman ja Mari Savio. Palkinnot annettiin elokuville, jotka ovat poikkeuksellisen hyvin ilmentäneet ja toteuttaneet elokuvallista muotoa.

Varsinaisen kilpailusarjan voittajat jury valitsi kokouksessa, keskusteltuaan asiasta pitkään ja hartaasti sillä elokuvien erilaisuuden vuoksi niitä oli hankala laittaa paremmuusjärjestykseen. Muoto-palkinnon tuomarit taas saivat kommunikoida keskenään, mutta jury tai sen puheenjohtajat eivät vaikuttaneet näihin valintoihin.

Iiris

 This entry was posted in Artova Film Festival AFF, Prosessin hallinta / Process management, Prosessin kulku / Process development, Rakennus / Toteutus / Construction / Realisation and tagged , . Bookmark the permalink.

Kommentoi, skriv en ny kommentar, Comment here: