70 metriä leveä ja kuusi metriä korkea

Taneli teki sen taas. Supertyön. Tällä kertaa tuloksena on seinä. Kyseessä on purku-uhan olla oleva Iittalan maalivarasto ihan festarialueen kupeessa. Nyt se muutttuu Graffititaiteilija Otto Majan ja Nimi-kollektiivin canvakseksi. Kelmeän keltainen seinä saa ylleen jättiläismuraalin! Älytöntä!

 

“Ei mulla ollut aavistustakaan tän projektin alussa, että tuun istumaan Iittala Groupin markkinoinnin kanssa siteeraamassa kaupunginosa-arkkitehdin mielipidettä rakennuksen purkamisen vaikutuksista kaupungin julkisivulautakuntaan.”

 

No ei varmaan, sillä idea varastorakennuksen maalaamisesta syntyi ihan keskellä proggista, oikeastaan muutamasta hullusta heitosta. Miksi ei, oli avainkysymys. Eihän siinä mitään menetä, jos kysyy.

 

Taneli on tyyppi, joka osaa lähestyä haasteita kylmäpäisesti. Niin nytkin. Askel askeleelta, kuten Taneli on aiemminkin maininnut.

 

Pelkän seinän saaminen ei kuitenkaan riitä, vaan sen mukana tulee lisähankintoja. Meillä oli jo valmiiksi sponssisopimus spraykannuista Geezersin kanssa, mutta nyt Taneli joutui hattu kourassa pyytelemään lisää kannuja. Jättimuraali on onneksi alan piireissä niin iso juttu, että Geezers innostui tukemaan tavoitetta ja sponssasi maalit sisäänostohintaan. Jes!

 

Niin, se seinähän on älyttömän iso. 70 metriä leveä ja kuusi metriä korkea. Sitä ei graffitipojat pelkästään varvastellen pysty maalaamaan. Kuvaan astui Ramirent. Taneli onnistui saamaan firmalta kaksi nostinta maalarien avuksi. Ja taas kerran, ilmaiseksi, viideksi päiväksi (muraalin maalaaminen kun aloitetaan jo pari päivää ennen festareita). Ramirent saa tästä hyvästä näkyvyyttä, kiitosta ja hehkutusta.

 

Hurraa Taneli! Hurraa Ramirent! Hurraa Geezers! Hurraa Arabian katufestivaali! Kolminkertainen Hurraa Miksi ei –asenteelle!

 Maria


This entry was posted in Arabian Katufestivaali, Kestävä kehitys / Ekologisuus / Sustainable development / Ecology, Muut / Others, Rakennus / Toteutus / Construction / Realisation, Sopimukset / Agreements, Vaikuttavuus / Impact, Viranomaiset / Officials, Yritykset / Companies. Bookmark the permalink.

Kommentoi, skriv en ny kommentar, Comment here: